Alamat Pusat Servis Casio di Indonesia, BelanjaHemat

Casio service center telah hadir di beberapa bandar di Indonesia. Ini adalah langkah  Casio untuk memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan  casio  di Indonesia. Salah satu produk  Casio yang paling popular  di Indonesia ialah jam tangan. Tetapi sebenarnya produk  casio  bukan hanya jam tangan. Terdapat beberapa produk lain seperti kalkulator, alat muzik elektronik, daftar tunai, projektor, dan sebagainya.

Terdapat banyak pelanggan produk casio  di Indonesia.  Ini menjadikan casio cuba membuat pusat servis yang mencukupi untuk memenuhi keperluan pelanggan.  Bagi anda yang memiliki produk  Casio, anda boleh datang ke beberapa pusat servis rasmi casio, jikaanda ingin membuat pembaikan atau hanya berunding.

Memandangkan begitu banyak produk elektronik dihasilkan oleh csebagaiio, ini bermakna bahawa semakin banyak  casio service cmemasuki pusat diperlukan. Walaupun produk  Casio  mempunyai kualiti yang sangat baik, itu tidak bermakna mereka dapat mengelakkan kerosakan. Terutama apabila ia datang kepada barangan elektronik, jika mereka tidak diselenggara dengan baik, sangat mudah untuk rosak.

Berdasarkan maklumat dari laman web rasmi Casio, kini pusat servis casio  tersedia di 11 wilayah di Indonesia. Pada masa akan datang, mungkin Casio akan membina pusat perkhidmatan di wilayah lain di Indonesia. Supaya semua pelanggan  casio  di Indonesia, yang sangat banyak, dapat dicapai oleh mereka semua.

Alamat Pusat Perkhidmatan  Casio  di Beberapa Bandar Utama

Bagi anda yang memiliki produk Casio, anda harus mengetahui alamat  tempat perkhidmatan Casio  rasmi. Berdasarkan laman web  rasmi casio  terdapat 22 casio Service Center yang tersebar di beberapa bandar di Indonesia.  Berikut adalah beberapa semula jadi pusat servis  casio rasmi yang boleh dikunjungijika anda ingin membuat pembaikan atau hanya berunding.

Bagi anda yang berada di Jakarta, anda boleh melawat rumah kedai Duta Merlin Blok H,1-3, Jalan Gajah Mada No. 3-5, Jakarta Tengah 10130. Untuk waktu operasi Isnin hingga Jumaat 10.00-21.00.  Ini adalahhari Sabtu dari 10.00-18.00.  Untukhari Ahad dan cuti ditutup. Untuk bandar Jakarta terdapat beberapa pusat perkhidmatan casio rasmi.

Jikaanda seorang penduduk Bandung, anda boleh melawat Trans Studio Mall, Jalan Gatot Subroto No. 289, Bandung 40273. Untuk menghubunginya boleh melalui nombor telefon 022-87342496. Waktu operasi Selasa hingga Jumaat 11.30 pagi-6.30 petang. Untuk hari Sabtu dan Ahad dari 11.30-17.30. Bagi hari Isnin dan cuti, mereka tidak terbuka.

Bagi anda yang berada di Yogyakarta, anda boleh melakukan perkhidmatan di Malioboro Mall, Jalan. Malioboro No. 52 – 58, Unit UG 20 D, Yogyakarta 55001.   Pusat  servis rasmi Casio  di Malioboro Mall setiap hari.  Dibuka dari 10.00 hingga 22.00.  Jikaanda ingin menghubungi melalui telefon, anda boleh pergi ke 0274 -557401.

Jika anda berada di Bali, anda boleh melawat Kuta Beach Walk, Sahid Kuta Lifestyle Resort, Jalan Pantai Kuta Bali 80361. Dibuka setiap hari dari 10.00-22.00. untuk dihubungi melalui telefon boleh melalui 0361-8464856. Daripada beberapa yang telah disebutkan, terdapat beberapa lagi Pusat Perkhidmatan Casio  yang tersebar di bandar-bandar lain. Untuk melihatnya, anda boleh melayari laman web rasmi Casio Indonesia.

Cara Mengetahui Alamat Pusat Servis Casio  Melalui Laman Web Rasminya

Bagi anda yang ingin tahu sama ada di bandar anda terdapat Pusat Perkhidmatan Casio  rasmi atau tidak, ia boleh dilakukan melalui laman web rasmi Casio. Terdapat senarai lengkap alamat pusat perkhidmatan  casio  yang terletak di beberapa bandar.  Anda boleh mencari mengikut wilayah atau bandar di mana anda tinggal.

Kaedah ini agak mudah, yang pertama adalah untuk melawat laman web rasmi Casio Indonesia di https://www.casio-intl.com/id/id/ . Kemudian jika ya, pilih menu sokongan yang terletak di bahagian atas sudut kanan . Dalam menu sokongan terdapat beberapa sub-menu, pilih pembaikan produk / alat ganti.

Kemudian di halaman akan memaparkan semua pusat perkhidmatan  Casio  rasmi di seluruh Indonesia.  Sekiranya anda ingin mencari dengan cepat sama ada di bandar anda terdapat pusat servis  Casio  atau tidak, anda boleh menggunakan menu carian. Pilih wilayah dan bandar mengikut tempat tinggal anda. Kemudian alamat yang dipaparkan hanyalah alamat Pusat Perkhidmatan  Casio di bandar anda.

Syarat Menuntut Waranti

Sekiranya anda ingin membuat tuntutan jaminan jika produk Casio  anda mengalami masalah, terdapat beberapa syarat yang dikenakan. Seperti syarikat lain, casio juga mempunyai dasar jika ada pelanggannyayang ingin menuntut jaminan. Dasar yang dilaksanakan jelas digunakan untuk mengelakkan penipuan yang dilakukan oleh pelanggan.

Anda tidak boleh menuntut jaminan jika kerosakan disebabkan oleh penggunaan yang salah. Jaminan hanya boleh dilakukan sekiranya berlaku kerosakan yang berlaku akibat kesilapan kilang. Oleh  itu, jika produk  Casio anda rosak kerana jatuh, anda tidak boleh membuat tuntutan jaminan. Anda perlu membelanjakanwang peribadi untuk membuat pembaikan.

Kemudian perkara seterusnya ialah jaminan tidak meliputi penggantian aksesori. Contohnya, dakwat, kabel data, penyesuai dan pita.  Waranti juga tidak berlaku untuk bahan habis pakai atau dengan rintangan terhad.  Contohnya seperti rantai, tab jam tangan, dan meletakkanran yang boleh berkarat kerana pemakai yangtidak sesuai.

Tambahan pula, produk masih dalam  jaminan. Biasanya produk  casio  mempunyai jaminan selama satu tahun, yang sah dari tarikh pembelian. Tempoh jaminan dan prosedur yang berlaku pasti mengikut peraturan casio Indonesia. Sekiranya anda membeli produk Casio, anda harus menyimpan nota pembelian. Kerana mungkin ia akan diperlukan apabila membuat tuntutan jaminan.

Supaya produk anda masih boleh membuat tuntutan jaminan, jangan ganti atau servis alat ganti selain daripada perkhidmatan Casio rasmi. Kami mengesyorkan bahawa jika masih dalam tempoh jaminan, bawa produk  Casio  anda ke Pusat Servis Casio. Dengan cara itu produk  casio  anda akan dikendalikan oleh orang yang betul.

Perkara yang Perlu Dicari Jika Anda Ingin Membuat Tuntutan Waranti

Sebelum pergi ke pusat servis, anda harus memeriksa lagi dengan teliti bahawa kad jaminan masih sah. Kerana jika tidak lagi sah, jelas bahawa tuntutan jaminan tidak dapat dibuat. Adalah baik untuk terus menyediakan wang sekiranya jaminan ditolak kemudian kerana sesuatu yang anda tidak jangkakan sebelum ini.

Jangan lupa untuk membawa nota pembelian, kerana ia biasanya akan diminta untuk mengesahkan kesahihan tarikh pembelian. Sudah tentu, Pusat Servis Casio  tidak mahu mana-mana pelanggan menipu tuntutan jaminan. Kemudian jika anda akan membuat tuntutan jaminan melalui ejen penghantaran, anda harus menggunakan ejen penghantaran yang dipercayai. Kerana semasa penghantaran adalah mungkin untuk menyebabkan kerosakan atau mungkin juga kerugian.

Kemudian apa yang perlu anda ketahui ialah jaminan hanya sah di negara asal pembelian. Sekiranya anda membeli produk casio  di Jepun, anda tidak boleh membuat tuntutan jaminan di Indonesia. Sebelum pergi ke pusat servis, pastikan fail seperti kad jaminan dan nota pembelian tidak ketinggalan.

Mengenai perkhidmatan di pusat servis, tidak perlu risau, kerana perkhidmatan yang disediakan mestilah sangat baik. Bilik menunggu juga bersih dan selesa supaya anda akan berasa seperti di rumah. Anda juga boleh menghubungi pusat panggilan terlebih dahulu sebelum datang untuk menuntut jaminan. Anda boleh mempersoalkan beberapa soalan jika anda mengalami kekeliruan dalam membuat tuntutan jaminan di Pusat Servis Casio.

Baca Juga: 

Originally posted 2022-07-11 18:17:44.