lokasi  pusat servis Ibox, Blogpress Ukuran Card

Bagi anda pengguna produk Apple, anda perlu menyemak senarai  lokasi  pusat servis Ibox terkini  yang mengetahui satu hari anda memerlukannya. Menggunakan produk kelas Appleadalah kebanggaan dengan sendirinya, difahami bahawa  produk  Apple hanya boleh dibeli oleh kalangan tertentu.  Kerana biasanya produk Apple mempunyai harga yang agak mahal. Sesungguhnya, Apple pada dasarnya menyasarkan kelas menengah atas.

Kualiti produk Apple tidak boleh dipersoalkan, boleh dikatakan bahawa produk Apple adalah salah satu yang terbaik di dunia. Produk Apple bukansahaja disukai di negara asalAmerika Syarikat, tetapi juga di seluruh dunia termasuk Indonesiaa. Orang Indonesia sangat menyukai produk Apple. Sebagai tambahan kepada kualiti, memakai produk Apple juga boleh meningkatkan keyakinan diri.

Walaupun kualiti produk Apple ini sangat baik, ia tidak menolak kemungkinan kerosakan. Membaiki produk Apple benar-benar tidak boleh cuai. Di samping itu, tidak semua tempat pembaikan dapat membaiki produk Apple. Untuk itu, anda perlu menyemak senarai  lokasi  pusat perkhidmatan Ibox terkini  di bandar anda jika anda ingin melakukan produk Apple anda.

Untuk membeli produk Apple juga tidak boleh berada di tempat rawak. Kerana wang yang dibelanjakan tidak kecil, anda harus membelinya di tempat yang dipercayai. Pada masa kini, terdapat banyakkali pemalsuan produk Apple, sudah tentu anda perlu berhati-hati apabila membelinya.  Jangan biarkan anda membeli produk Apple yang tidak sahih.

Salah satu penjual semula produk Apple terkemuka di Indonesia Ibox. Ibox menjual produk asli dari Apple mulai dari alat, komputer riba, aksesori pelengkap, dan banyak lagi. Produk Apple yang dijual di Ibox adalah produk tulen. Sekiranya anda ingin pergi ke pusat membeli-belah, anda mungkin sering melihat  kedai Ibox  yang sudah ada di banyak tempat.

Semak Senarai  Lokasi  Pusat Perkhidmatan Ibox Terkini  di Bandar Besar

Melakukanpembaikanpada produk Apple tidak semudah membuat penambahbaikan pada produk serupa dengan jenama yang berbeza. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, tidak semua tempat pembaikan alat atau komputer riba dapat membaiki produk alat atau komputer riba yang dikeluarkan dari Apple. Atas sebab ini, biasanya apabila anda akan membaiki produk Apple, anda perlu datang ke pusat servis rasmi.

Jika anda membeli produk Apple di Ibox, anda harus menyemak senarai  lokasi  pusat servis Ibox terkini.  Pada masa ini, terdapat beberapa bandar di Indonesia. Salah satu dari mereka berada di Jakarta. Di Jakarta sendiri terdapat banyak pusat perkhidmatan  Ibox. Bagi anda yang tinggal di Jakarta boleh melawat EMAX Aorang premium reseller. Alamatnya terletak di Jalan Kemang Raya No. 45A, Jakarta Indonesia 12730.

Bandar seterusnya yang mempunyai pusat perkhidmatan Ibox ialah Tangerang. Di Tangerang terdapat lebih daripada satu  pusat perkhidmatan Ibox. Salah satunya terletak di Benton Junction Unit G No. 7, Jalan Boulevard Palem Raya No. 38, Lippo Karawaci 1200, Tangerang 15811. Sekiranya anda ingin menghubungi, anda boleh menghubungi nombor telefon berikut 6221 5468209. Untuk alamat laman web boleh dilawati di www.estore.co.id.

Semasa di Bekasi anda boleh menemui Velocity Apple seorangpenjual ryang tidak dikenali. Alamatnya di Bekasi Cyber Park Lt. 1, Jalan KH. Noer Ali 177, Bekasi 17148.  Anda boleh menghubungi Velocity Apple yangtidak dikenali reseller di nombor telefon berikut 6221 8847490. Anda juga boleh menghubunginya melalui e-mel sales@velocity-store.com.

Kemudian di bandar Bandung terdapat juga beberapa pusat perkhidmatan Ibox. Anda boleh melawat Paris Van Java Ground Floor # C-02, Bandung, Jawa Barat 40162. Di sana anda akan menemui Zoom Apple premium reseller. Untuk menghubunginya boleh melalui nombor telefon berikut 6222 82063800.  Mungkin pada masa akan datang akan ada penmbahan pusat perkhidmatan baru, jadi jangan lupa untuk menyemak senarai  lokasi  pusat perkhidmatan Ibox terkini.

Jika anda berada di luar kawasan Jabodetabek atau Bandung, anda boleh melawat beberapa alamat  pusat servis Ibox diotas lain seperti Surabaya, Yogyakarta, Bali dan Makassar. Dan apa yang anda perlu tahu anda bolehmenggunakan perkhidmatan ulang-alik apabila pergi untuk menetapkan produk Apple di  pusat servis Ibox. Sudah tentu ini menjadikannya sangat mudah untuk anda apabila anda sangat sibuk.

Bagaimana Jika Lokasi Tidak WujudTahu Jauh dengan Pusat Perkhidmatan Ibox?

Apabila anda telah menyemak senarai  lokasi  pusat servis Ibox terkini  di bandar anda dan tidak ada tempat yang jauh, anda boleh menggunakan perkhidmatan ulang-alik. Perkhidmatan ini pastinya sangat mudah bagi pengguna. Terutama jika anda seorang yang sangat sibuk. Salah satu penyedia perkhidmatan ulang-alik untuk peranti elektronik ialahPerkhidmatan selepas jualan Erajaya.

Perkhidmatan ulang-alik Erajaya bukan sahaja untuk produk Apple tetapi juga beberapa produk dari jenama lain.  Sebahagian daripada mereka adalah Asus, Huawai, GoPro, dan sebagainya. Dan yang baik ialah Erajaya menyediakan perlindungan insurans sehingga 40 juta. Oleh itu, anda tidak perlu risau semasa proses penghantaran dan pengambilan.

Untuk kawasan dalam rangkaian perkhidmatan Erajaya juga sangat luas. Sudah ada beberapa bandar yang berpatutan dengan perkhidmatan ulang-alik Erajaya ini. Bandar-bandar yang paling popularialah Jakarta, Bogor, Depok, Tangerang, Bekasi, Bandung, Semarang, Yogyakarta, Solo, Surabaya, Malang, dan Denpasar.  Sekiranya anda telah menyemak  senarai  lokasi  pusat servis Ibox terkini  dan berada dalam senarai bandar di atas, anda boleh menggunakan  perkhidmatan Erajaya ini.

Untukmenggunakanperkhidmatan ulang-alik, anda hanya perlu menghubungi Erajaya melalui nombor 087031139570. Kemudian kurier akan datang ke rumah, anda hanya boleh menunggu dengan santai di rumah. Adalah lebih baik untuk persippertama peranti yang akan dibaiki supaya apabila kurier datang anda hanya perlu menyerahkannya.

Perkara yang PerluDicari Semasa Menghantar Unit Apple ke  Pusat Servis Ibox Melalui Perkhidmatan Selepas Jualan Erajaya

Jika anda akan menggunakan perkhidmatan Erajaya untuk menghantar barangan ke lokasi pusat servis Ibox, maka terdapat beberapa perkara yang mesti dipertimbangkan.  Yang pertama adalah menyemak senarai  lokasi  pusat servis Ibox terkini, sama ada ia termasuk dalam liputan perkhidmatan atau tidak.  Kemudian mengenai keselamatan data dalam peranti yang akan anda perbaiki. Oleh itu, anda harus memadam data privasi sebelum barang akan dibawa oleh kurier.

Tambahan pula, jika terdapat data penting, anda harus menyokongnya sendiri, kerana mungkin data boleh hilang semasa proses pembaikan. Dan sila ambil perhatian bahawa Erajaya tidak bertanggungjawab untuk privasi dan data penting jika ia hilang dari peranti anda. Oleh itu, sediakan dengan baik supaya tiada data peribadi dibocorkan atau data penting hilang.

Untuk tambahan alih keluar aksesori, kad SIM dan kad memori pada peranti anda. Kerana jika ada kerugian kemudian ketika menghantar ke pusat servis, ia tidak akan mendapat pengganti. Oleh itu, anda perlu menggunakanaksesori tambahan dan juga kad SIM telah dikeluarkan sebelum menghantar.

KelebihanPusat Servis D ari Ibox

Melakukan perkhidmatan di pusat servis Ibox jelas memberikan beberapa faedah untuk anda pengguna produk Apple. Kelebihan pertama adalah jelas bahawa anda boleh menjamin, kerana Ibox memberikan jaminan kepada produknya. Apabila akan membuat jaminan, anda perlu persiapfail yang diperlukan.

Kelebihan seterusnya ialah juruteknik yang bekerja di Ibox adalah prorangesional. Jadi tidak perlu meragui keupayaannya lagi. Seperti yang diketahui tidak semua juruteknik boleh membuat pembaikan kepada produk Apple. Dengan datang ke  pusat perkhidmatan Ibox produk epal anda akan dikendalikan oleh orang yang betul.

Pekerja di pusat servis Ibox juga sangat mesra, dan mempunyai pengetahuan yang baik tentang produk Apple. Oleh itu, anda boleh meminta untuk mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai produk Apple. Oleh itu, segera periksa senarai  lokasi  pusat servis Ibox terkini, dan dapatkan perkhidmatan terbaik dari  pusat servis Ibox.

Baca Juga

Originally posted 2022-07-11 18:25:09.